Derfor er en energikonsulent en god idé for både private og professionelle

Marketing
Det Underlige Dilemma i Markedsføring
april 12, 2019
Ønsker du dig ubesværet administration af møder og andre praktiske ting?
juli 9, 2021

Derfor er en energikonsulent en god idé for både private og professionelle

Energiforbrug er noget, de fleste har hørt om eller forholdt sig til på en eller anden måde. Vi ved godt, at vores hus har et energiforbrug, og de fleste ved også godt, at dette energiforbrug blandt andet afhænger af, hvilken varmekilde boligen har, og hvordan huset er bygget. Men hvorfor kan vi så får brug for en energikonsulent? Bliv klogere her.

Selv om vi godt ved lidt om vores bolig eller virksomheds energiforbrug, så er det ikke automatisk ensbetydende med, at det fungerer optimalt. Der kan være forskellige forhold, som gør, at et energitjek ville være en god idé – både for vores egen og for miljøets skyld. Og så er en energikonsulent god at have ved hånden.

Energivurdering og -mærkning for alle

Det er ikke kun vores egen bolig, der har et energiforbrug, som kan have brug for en gennemgang. Hvis du ejer en virksomhed, kan det også meget vel være, at dine erhvervslokaler ville have godt af at blive kigget efter i sømmene.

Energikonsulenten gennemgår grundigt, hvordan ejendommen er bygget, herunder isolering, utætheder og lignende, og alle installationer bliver vurderet. Dermed bliver alt, der kan have indflydelse på boligen eller erhvervsejendommens energiforbrug gennemgået, og ud fra dette kan energikonsulenten vurdere, hvad der skal til for at sænke forbruget.

Sænk energiforbruget i dit hjem eller din virksomhed

Det er altid en fordel at sænke energiforbruget. For det første er der den helt åbenlyse fordel: Der kan være gode penge at spare. Energipriserne stiger hele tiden, og derfor er det en økonomisk fordel at sørge for at udnytte en ejendoms energiforbrug mest muligt – altså få mest muligt energi ud på den mest økonomisk fordelagtige måde, og det gør sig gældende, uanset om der er tale om en privat bolig eller en ejendom, der bruges til erhverv.

Udover det finansielle aspekt er der også et miljømæssigt hensyn. Energikilder er nogle af de helt store syndere i forhold til klimaet, og derfor er det tiltagende vigtigt, at vi forholder os kritisk til vores energiforbrug og forsøger at mindske klimaaftrykket mest muligt. Dette gøres bedst og mest sikkert med en erfaren energikonsulent.