Kend dine biltyper

5 brætspil alle burde have
august 12, 2022
Sådan forbereder du dig på Black Friday
september 26, 2022

Kend dine biltyper

De fleste er nok bekendte med biltypen SUV, eller sportsvogn. Men det er altså de færreste der ved hvad en MPV er, eller måske hvad en hatchback er? Det har vi altså sat os for at gøre dig klogere på i denne artikel. Så her kommer de forskellige biltyper.

Hatchback

Vi starter ved de mindre biler, nemlig det man kalder for hatchbacks. Disse biler kan kendes på at de har en kuffertlåge som spænder næsten hele vejen hen over bilen. Altså en låge som også går op over bagsæderne. En af de biler som nok er kronjuvelen over dem alle i hatchback segmentet er nok en Mercedes aklasse.

MPV

MPV, eller Multi-Purpose Vehicle, som er den rigtige engelske betegnelse for denne biltype, er kendt ved at de er gode til familier. De er altså de biler der er gode til at fragte mange personer, da de ofte har op til 5 sæder. Men de kommer også ofte med en masse ekstra finesser, så som for eksempel en aftagelig siddeplads i bagerste række, som kan gøre det meget nemmere at fragte en masse ting. En af de nok mest populære biler på markedet er nok en VW Caddy.

SUV

SUV? Hvad er det? Det er altså de fleste der spørger sig selv, når de ser denne betegnelse. Det er egentlig ganske simpelt. Det står for Sports Utility Vehicle. Det er altså en type bil som er bygget til at kunne køre overalt. Det er altså en biltype som er bygget til at kunne køre på alverdens underlag og også bedre kan klare sig i en eventuel kollision. En af de SUV som nok de fleste kender til er fra mærke Land Rover, som bl.a. har deres kendte Discovery modeller, samt også laver lidt mere sporty udgaver, med Range Rover.

Stationcar

Stationcar er den biltype som nok langt de fleste er faldet for. Det er altså den type bil som kan kendes på at den har fire døre, en bagagerum som åbnes som en kuffertlåge. Stationcar er også nok den type bil som nok er den mest kendte i Danmark. En af de mest kendte stationcars er nok en Audi A4.

Konklusion

Det kan være svært at vælge en biltype, men der er altså mange gode råd at hente fra diverse hjemmesider som går ind i detaljer med de forskellige biltyper. Så hvis i er i tvivl om, hvilken biltype I skal gå efter, så er der mange gode vejledninger at finde på internettet.