9 hjemmesider der kan gøre dig rig

Sådan starter du et firma på få timer
august 12, 2016
5 tips til jule-optimering af din webshop
oktober 11, 2016

9 hjemmesider der kan gøre dig rig

Det tager ikke lang tid, før man støder på nogen, der slår et slag for en eller anden fidus online, hvor man kan blive rig i løbet af ingen tid. Vi har alle sammen set dem – folk, der lover at vise dig, hvordan du kan tjene mange tusindvis af kroner hjemme hos dig selv i fritiden.

Og ved du hvad? Som med enhver fidus, der skal bringe hurtig rigdom, er den eneste, der tjener penge på den, den person der anbefaler fidusen.

Det betyder ikke, at der ikke findes hæderlige måder, hvorpå du kan tjene lidt penge på nettet i din fritid. Der findes mange lette og lovlige måder, hvorpå du kan tjene lidt håndører på internettet. Her er ni, du kan prøve:

Mechanical Turk er et program, der køres af Amazon, hvor alle og enhver kan tilmelde sig og foretage enkle opgaver – f.eks. vælge hvad for et af to billeder viser en bro – for at tjene nogle få ører pr. opgave. Med lidt øvelse kan du tjene omkring en tier i timen, mens du sidder på sofaen og ser fjernsyn. Og hvis du virkelig koncentrerer dig, kan du tjene nok til, at det nogenlunde svarer til mindsteløn.

YouTube giver enhver mulighed for at indlægge videoer, der ikke er for afslørende, på stort set hvilket som helst emne, de vil. Optagelse af videoen kan være så enkelt som at aktivere kameraet på din computer og trykke på optagerknappen. Hvis du aktiverer annoncering på dine videoer, kan du tjene penge i en størrelsesorden på omkring 10-15 kr. pr. 1000 video visninger. Jo flere videoer, du har, jo flere visninger kan du samle sammen, så denne mulighed kan virkelig betale sig, hvis du optager mange videoer og opbygger et publikum.

eLance giver folk i næsten alle professioner mulighed for at finde freelance arbejde hjemme i fritiden. Mens projekterne på eLance ikke vil tjene dig formuer, giver de dig en god måde, hvorpå du kan sammensætte din portefølje som selvstændig for at vise, hvad du kan, mens du også opbygger et netværk af klienter.

Amazon Kindle Direct Publishing giver enhver, der har skrevet sin egen bog, mulighed for at uploade den til Amazon, så den kan blive solgt til Amazon Kindle enheder. Lad os for eksempel sige, at du skriver en roman, som du gerne vil sælge. Hvis du uploader den her og derefter reklamerer for den online gennem sociale medier eller blogs, kan du sælge kopier af din bog og tjene op til 70% af prisen på hvert salg.

Fotolia giver dig mulighed for at sælge fotos, du har taget til brug som stock billeder. Hvis en forlægger for eksempel skal bruge et billede af en strand, og du har uploadet sådan et billede, kan forlæggeren bruge Fotolia til at købe rettighederne til at bruge det billede i udgivelsen, og du modtager en del af pengene. For hobby fotografer er det en god måde at tjene nogle få kroner på for nogle af dine bedste fotografier.

Swagbucks er nok den mest populære – og mest hæderlige – af websteder med online meningsundersøgelser. Swagbucks betaler dig et lille beløb for at deltage en forbrugerundersøgelse, som virksomheder så bruger til at regne ud, hvilke slags produkter, de skal fremstille og sælge. Du kan deltage i flere undersøgelser om dagen, og indtjeningen med Swagbucks kan indløses for gavekort fra Amazon, Target, iTunes med flere.

Fiverr er et websted, hvor du kan tjene $5 ved at gøre stort set hvad som helst. På dette websted uploader folk opgaver, de er villige til at udføre for $5, såsom at skrive Facebook indlæg for virksomheder. Mange af opgaverne kræver kreative evner, såsom grafisk design eller audio redigering, men opgaverne er ting, du sagtens kan gøre hjemme på sofaen i fritiden.

Zirtual er nok den mest tidskrævende, men mest lønsomme, mulighed. Med Zirtual, tilmelder du dig som Zirtual Assistent for en travl person. Person vil sende dig opgaver, såsom at skrive mails, undersøge et emne og skrive et referat om det, eller personlige opgaver, såsom at bestille blomster, holde styr på deres personlige kalender, eller skrive breve i hånden. Betalingen er fra $11 i timen og Zirtual Assistenter arbejder hverdage på fuld tid.

Ansæt nogle som du kan bruge som headhunting for dig.

Brugt Mercedes