5 tips til jule-optimering af din webshop

9 hjemmesider der kan gøre dig rig
august 12, 2016
Fordele ved at investere i et ERP-system
november 15, 2016

5 tips til jule-optimering af din webshop

Hvert år er december måned den bedste måned for mange webshop ejere og det er selvfølgelig pga. af julen. Folk køber ind i vildskab, men hvordan får du lige hævet kunderne over på din side inden de besøger konkurrenten? Det er faktisk meget simpelt. Man laver selvfølgelig SEO specielt til julemåneden og på den måder kommer man bedre til tops og får flere klik end sine konkurrenter. Vi har her samlet 5 super gode råd til at styrke din webshop og gøre sådan at du kan få nogle salg igennem.

 

 

Det skal gå stærkt

For at komme højere op på søgemaskinerne er det vigtigt at din webshop er hurtig. Ikke alene elsker søgemaskinerne at du optimer på hastigheden, men brugerne elsker det også. Der kan nemlig være stor forskel på om din side hentes på 3 eller 7 sekunder. Jo længere tid det tager, jo større er sandsynligheden for at kunderne smutter igen og så kommer der ingen salg fra dem. For at få en hurtigere webshop, kan man starte med at rydde op i koden, gøre at billederne på hjemmesiden fylder mindre og reducerer sine CSS filer, så hvis der er filer på serveren der ikke bliver brugt skal de fjernes.

 

 

Få SEO-fejl rettet

Mange hjemmeside er dårlig optimeret og ofte ved webshop ejerne det ikke engang selv. Det største problem, som man ser mere og mere rundt omkring, er det man kalder ”Duplicate Content”, hvilket vil sige at man har flere af de samme tekster på siden. Det skal fjernes eller skrives om, så alle sider er unikke. Se dine sider som mennesker. Er der to der er ens, er det svært at kende forskel og sådan har søgemaskinerne det også. Hvis du har mulighed for det, så anbefaler vi at du får lavet en SEO Analyse af din hjemmeside hos et professionel firma, da de har redskaberne til at hjælpe dig og her kan du se om det så er noget der skal gøre noget ved eller om der ikke rigtig er noget du ikke kan leve med.

 

 

Optimering af tekst er vigtig

Vi kan ikke sige det nok. Din tekst er super vigtig. Det er den der skal hive kunderne ind. Sørg for at få en god TITLE, så folk klikker på det i søgeresultaterne. Derudover skal der laves en META-description som har en stærk call-to-action. Folk skimter kun søgeresultaterne og du skal derfor finde på noget som er fangende om som fanger øje lynhurtigt. Nogle tips til gode ord, kunne være: Jule tilbud, Gratis fragt, december tilbud, Sidste udkald. Bruger du nogle af disse ord, vil du helt sikkert se en fremgang her til jul.

 

 

Social Media optimering

Det er vigtig at man får lavet en side på f.eks. Facebook, så man kan ligge gode tilbud ud til kunderne og måske fortælle dem at det snart er jul og at julesalget på hjemmesiden er gået i gang. Har man ikke så mange brugere, kan man som så mange andre, lave en konkurrence hvor man udlodder en lille ting og til gengæld skal de tagge en ven og dele opslaget. Sådan gør mange for at samle folk ind til at synes godt om deres sider. Det kunne også være at man kunne vinde 50% på en valgfri ting i shoppen. Mulighederne er mange og fanger du folk igennem Facebook med gode tilbud og rabatter på julegaver, så har du en vinder. Du kan også optimere på selve din side ved at lave en super god beskrivelsen af gruppen, lægge et godt profil billede på og et godt cover billede på og sørg nu for at lave links til din side i beskrivelsen, så kunder nemt kan finde din side.