Fordele ved at investere i et ERP-system

5 tips til jule-optimering af din webshop
oktober 11, 2016
Hvordan starter du en T-shirt webshop
november 22, 2016

Fordele ved at investere i et ERP-system

ERP er tre små bogstaver, der samlet set breder sig over en stor del af arbejdsgangene i virksomheden. Det er et yderst effektivt ressourceplanlægningssystem eller forretningssystem, som formår at samle alle virksomhedens arbejdsprocesser og –områder i ét fælles system. Med det rigtige system kan du skabe en øget effektivitet og konkurrencekraft. Produktionen kan effektiviseres, og virksomheden kan lave nye og rentable mål.

Fordi en virksomhed har mange forskellige opgaver, medarbejdere, forpligtelser og programmer, er det godt at have dette system, der kan forsimple tingene og give overblik. Med det kan man betragte virksomheden som ét hele frem for en række enkelte dele. Her arbejder alle aktivitetsområder sammen og er afhængige af hinanden.

Som en mere teknisk betegnelse er denne type system et udtryk for integreret virksomhedssoftware. Det er med til at holde styr på funktionelle områder som marketing, logistik, distribution, salg, økonomi og medarbejdere. Det skal altså holde øje med de ting, der kan give virksomheden et overblik, når den har brug for det.

Der er mange grunde til, at virksomheder bør vælge at investere i ERP-systemer, og her har vi valgt at nævne nogle af fordelene, som kan hjælpe virksomheder med at overveje, om det er, hvad de har brug for.

 

Fordele ved et ERP-system

Nogle af de mest almindelige fordele er:

  • Større fleksibilitet

Der er større krav til samarbejde mellem forskellige dele af virksomhedens funktioner. Med dette system kan man nøjes med at søge i hovedsystemet frem for at finde data flere steder.

  • Intet dobbeltarbejde

Med dette system undgår man redundant data frem for at have forskellige systemer, der håndterer forskellige oplysninger. Dermed undgår man dobbeltarbejde.

  • Forbedret samarbejde

Hurtig indsamling af relevante information om kunder, leverandører og andet i systemet giver et forbedret samarbejde med både kunder og leverandører.

  • Færre fejl

Der begås færre fejl, og dermed undgår man irriterende reklamationsfejl.

  • Bedre kundeservice

Med ét samlet system kan man nemt og hurtigt gennem alle relevante information om kunder, som efterfølgende kan tilgås. Dette giver et bedre overblik.

Der er mange fordele ved at investere i denne type system. Dog vil vi lægge fokus på fem overordnede fordele, som er: Integration på tværs af alle forretningsprocesser, øget produktivitet gennem automatisering, øget samlet ydeevne, hurtigere og nemmere vej til kvalitetsanalyse og så følger de hele forsyningskæden.

Er I i tvivl, om I bør investere i et ERP-system, er I velkomne til at kontakte os for mere information og rådgivning.