Start virksomhed uden en krone på lommen

Guide til at lave penge på nettet
juli 4, 2016
5 måder at lave hurtige penge online
juli 5, 2016

Start virksomhed uden en krone på lommen

For otte år siden opdagede jeg, at min datter blev mobbet i skolen. Som mor ser du det som din opgave at ordne alting, og jeg vidste, jeg skulle ordne det her for min datter. Så jeg sagde til hende, “Du kommer ikke tilbage i den skole. Jeg skal nok finde dig den bedste nogensinde.” Her i Cambridge, England, er vi heldige at have fremragende skoler, men de fleste er private—og de er ikke billige. To at sende hende til en anden skole, måtte jeg træde til og finde en måde at betale for det.

Her ser du, hvordan det hele startede i mit køkken:

1. Kom på en klar, god ide—og få så gjort noget ved det
Til at begynde med, fandt jeg på ti ting, jeg kunne gøre, der ville tjene penge. Jeg undersøgte hver af dem og lavede et Excel regneark (ja, jeg er meget nørdet!), hvor jeg rangordnede dem baseret på forskellige faktorer, såsom hvor meget finansiering, jeg ville få brug for eller hvor lang tid det ville tage at få produktet klart til salg. Baseret på disse ranglister, gav jeg hver forretningside en overordnet “score,” og fremstilling af tasker scorede højest. Da jeg besluttede, det var det rigtige valg for mig, satte jeg al min energi, mine beslutninger og mit fokus bag den ide.

Så enkelt var det. Selvfølgelig kunne man godt lave mere hjemmearbejde, hyre eksperter, finde erhverslokaler og investere masser af penge i branding og grafik for tid og evighed. Men på et vist tidspunkt bliver det bare overspringshandlinger. Se bare at komme i gang med det! Hvis din virksomhed er god, vil den ikke stå og falde med sådan noget som dit logo.

2. Vedholdenhed er nøglen
Jeg må sige, at en af mine stærke sider er, at jeg kan plage folk, til de simpelthen giver op. Det kan være en irriterende egenskab, men det kan også være nyttigt. Da jeg skulle finde min første fabrikant, fandt jeg telefon nummeret for en skoleuniform leverandør, der leverede lædertasker. Jeg ringede leverandøren op og spurgte, hvor han fik sine tasker. Han nægtede at fortælle mig det. Jeg kunne have givet op, men jeg vidste at dette var et afgørende øjeblik i at starte min nye virksomhed. Jeg havde brug for en fabrikant, og han havde svaret. Det eneste, jeg behøvede at gøre var at blive ved med at overrende ham, til han fortalte mig, hvad jeg havde brug for at vide.

Jeg ringede til ham hver 25 minutter, hver gang med et nyt lille spørgsmål—bare nok til at forstyrre ham i det, han var i gang med. Jeg blev ved dog blev ved! Jeg fortsatte med at ringe næste dag, og efter et stykke tid spurgte han mig, “Vil det her fortsætte hele dagen?” Han opgav endelig og gav mig nummeret til taskefabrikanten.

3. Gå til alting med den holdning, at du kan klare det hele
Lad være med at fokusere på, hvad du ikke kan. Fokuser i stedet på, hvad der skal gøres og hvordan du kan gøre det. For rent faktisk at tjene penge vidste jeg, at jeg ikke kunne sælge udelukkende i Cambridge. Jeg var nødt til at sælge online, hvilket betød, at jeg var nødt til at lave et websted. Det var syv-otte år siden og e-handel og webstedsbygning var ikke som de er i dag. Jeg anede ikke, hvordan man byggede et websted fra bunden op, men det lod jeg mig ikke afskrække af. Jeg lærte grundlæggende kodning over tre aftener fra et gratis Microsoft kursus. Det jeg lavede var måske ikke den flotteste webside—men den fungerede.

4. Du skal ikke være bange for at være for fremturende
Det er vigtigt at holde udkig efter enhver chance. De filmede i sin tid Harry Potter filmene i Cambridge, og jeg tænkte, “De karakterer går i skole—de bør have tasker!” Så jeg ringede til Pinewood Studios og sagde til dem, “Jeg leverer tasker til den nye Harry Potter film.” Jeg sagde det med overbevisning nok til, at de stillede mig om til rekvisit personen. Og selv om rekvisit personen ikke havde brug for mine taskes, fortalte jeg ham om min virksomhed og hvorfor det var vigtigt. Han endte med at sætte mig i forbindelse med den gruppe, han fik rekvisitter fra. Jeg sendte dem et billede af mine tasker og fik med det samme en mail tilbage, hvor de bad om 10. Det var min allerførste massebestilling.

5. Når du bliver stor
Når din virksomhed engang bliver stor nok, kan du overveje noget EDI software og så komme rigtig igang.

Find pedalspande til gode priser